Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رویداد24»
2024-05-04@18:07:50 GMT

آمار دقیق تخریب بزودی اعلام می شود

تاریخ انتشار: ۲۵ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۶۴۹۴۶۶

رویداد۲۴-دبیر کارگروه ملی زلزله می‌گوید مشاهدات ما نشان می‌دهد در منطقه زلزله زده و حتی در شهرهایی که از کانون زلزله دور هستند تخریب مسکن‌های مهر به‌طور متمایزی نسبت به ساختمان‌های دیگر نمایان است. نظارت، اجرا،انتخاب محل، سیستم ساخت و ساز و مصالح بی‌کیفیت عواملی هستند که دست به دست هم داده‌اند تا مسکن مهر ساختمان‌هایی بی‌کیفیت با درصد ایمنی پایین ارزیابی شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وزیر راه و شهرسازی در پی وقوع زلزله در کرمانشاه، دستور تحقیق درباره آسیب‌دیدگی ساختمان‌های جدیدالاحداث و بویژه ساختمان‌های مسکن مهر را صادر کرد. در متن نامه عباس آخوندی، وزیر راه، مسکن و شهرسازی خطاب به محمد شکرچی‌زاده، رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی آمده که «نظر به رخداد زلزله بزرگ در استان کرمانشاه و با توجه به خسارت وارده به ساختمان‌های منطقه و آسیب‌دیدگی ساختمان‌های جدیدالاحداث و بویژه ساختمان‌های مسکن مهر و نظر به دستور معاون اول محترم ریاست‌جمهوری جهت بررسی و ارزیابی دقیق این آسیب‌دیدگی‌ها و خسارات، بدینوسیله به جنابعالی مأموریت داده می‌شود تا با استفاده از توان تخصصی بخش‌های پژوهشی آن مرکز و با هماهنگی معاونت مسکن و ساختمان، موضوع را با جدیت مورد بررسی قرار داده و نتیجه را اعلام کنید.»
علی بیت الهی، رئیس بخش زلزله مرکز تحقیقات راه و شهرسازی که در استان کرمانشاه حضور دارد در خصوص میزان تخریب ساختمان‌ها در مناطق زلزله زده گفت: 7 هزار و 500 واحد در این منطقه به‌طور صددرصد تخریب شده است و آسیب دیدگی بقیه ساختمان‌ها بین 20 تا 70 درصد است که شامل ترک دیوار و ریزش غالب نماهای سنگی می‌شود که بسیار مشهود است.
بیت الهی تخریب مسکن مهر را نسبت به ساختمان‌های دیگر گسترده نام برد و گفت در شهری مانند اسلام آباد که نسبت به سرپل ذهاب از کانون زلزله دور است 3 هزار مسکن مهر آن تخریب شده است و در حال حاضر هیچ واحدی ایمن نیست و مردم ساکن این واحدها تخلیه شده‌اند حتی در چند بلوک طبقات پایین کاملاً ریزش داشته است که موجب تخریب بلوک شده است.
بیت الهی گفت: هنوز آمار تفکیکی از اینکه تعداد مسکن مهر تخریب شده چه درصدی از کل تخریب‌ها را شامل می‌شود نداریم اما در روزهای آینده آمار دقیقاً مشخص می‌شود. آنچه مشهود است تخریب و مرگ و میر در این واحد‌ها زیاد است. به گفته بیت الهی بیمارستان نوساز اسلام آباد غرب که 5 ماه از تحویل آن می‌گذرد، پس از زلزله به طور عمده تخریب شده است به طوری که دیوارهای حائل و نمای این بنا ریزش داشته و تعدادی از ستون‌های ساختمان شکسته است. این در حالی است که شتاب زلزله به قدری نبوده که باعث شکسته شدن ستون‌های یک ساختمان شود اما بیمارستان تنها ساختمانی است که تخریب و فروریزش آن در شهر اسلام آباد بسیار زیاد است. در حالی که طبق آیین نامه مقررات ملی ساختمان و زلزله بیمارستانها از ساختمانی‌هایی هستند که در حوادث نباید آسیبی ببینند.
در ساخت مسکن مهرسهل‌انگاری شده است
محمد رضا رضایی رئیس کمیسیون عمران مجلس نیز با بیان اینکه در ساخت مسکن مهر سهل‌انگاری شده است، گفت: مدیران دخیل در ساخت مسکن مهر باید در مجلس به مردم پاسخ دهند. میزان تخریب واحدهای مسکن مهر بسیار گسترده است. مدیران مقصر و سهل‌انگار فارغ از اینکه در چه دوره‌ای در حوزه ساخت مسکن مهر تصمیم گیر بوده‌اند، باید پاسخگو باشند و به طور قطع باید در مجلس توضیح دهند. رضایی ادامه داد: ساکنان مسکن مهر از اقشار ضعیف جامعه هستند و در حالی که هنوز اقساط تسهیلات خرید مسکن مهر را تمام نکرده‌اند که اقساط تسهیلات مرمت و تعمیرات را هم باید بپردازند. بیمارستان آخرین ساختمانی است که در این سوانح باید تخریب شود اما متأسفانه شاهد تخریب گسترده یک بیمارستان نوساز در اسلام آباد غرب هستیم.
تخریب 30 هزار و 500 واحددر 9 شهرستان
مجید جودی مدیرکل بازسازی و نوسازی بنیاد مسکن در برآوردها از تخریب ساختمان‌ها در 9 شهرستان استان کرمانشاه گفت: 4 هزار و 500 واحد شهری و 11 هزار واحد روستایی نیاز به احداث مجدد دارند و 15 هزار ساختمان در شهرها و روستاها نیاز به تعمیر دارند. وی افزود: 100 گروه کارشناسی برای ارزیابی خرابی‌ها در منطقه مستقر هستند و 6 ستاد معین استانی و یک ستاد کل نیز در مناطق زلزله زده استان کرمانشاه با تمامی تجهیزات و نیروی انسانی در حال مستقر شدن هستند. در حال حاضر ارزیابی‌ها شروع شده است.
آماری در مورد جانباختگان مسکن مهر در مناطق زلزله زده ارائه نشده است
در حالی که رئیس بخش زلزله مرکز تحقیقات راه و شهرسازی از آمار بالای تلفات مربوط به بخش مسکن مهر سخن می‌گوید و البته می‌گوید آمار دقیقی از میزان مرگ و میر مربوط به این واحدها نداریم، فرشاد صالحی، رئیس اداره روابط عمومی راه و شهرسازی کرمانشاه، آمار 2 نفر فوتی مسکن مهر را تکذیب کرده و می‌گوید هنوز معلوم نیست که میزان تلفات در این واحد‌ها چقدر است. فرشاد صالحی، رئیس روابط‌عمومی اداره راه و شهرسازی کرمانشاه در گفت‌و‌گو با برنا با اشاره به برخی آمارها از مرگ 2 نفر از ساکنان مسکن مهر در مناطق زلزله زده گفت: هیچ آماری از تعداد جانباختگان مسکن مهر فعلاً وجود ندارد. حتی خسارت مالی هم برآورد نشده است و عملیات آواربرداری ادامه دارد. اصولاً ارائه آمار از تعداد جانباختگان وظیفه اداره روابط عمومی و بنده نیست. لذا انتشار اخبار در این خصوص از قول خود را تکذیب می‌کنم. ارائه آمار در مورد تعداد جانباختگان و میزان خسارات منوط به پایان عملیات آواربرداری است. ضمن اینکه این امر توسط ادارات ذیربط انجام خواهد شد.
نظام مهندسی و سازمان استاندارد از مسکن مهر کنار گذاشته شدند
حسن قربان خانی رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران با اشاره به اینکه پروژه‌ مسکن مهر از مسیر نظام مهندسی طی نشده است، اعلام کرد: پروژه مسکن مهر از طریق وزارت راه و شهرسازی وقت مدنظر قرار گرفته و از مسیر نظام مهندسی طی نشده است. ما نمی‌دانیم دراین پروژه‌ها چه کسانی مهندسان ناظر بودند و از این مسأله بی‌اطلاع هستیم. این پروژه قراردادی سه جانبه بین دولت، بانک‌ها و تعاونی‌ها بوده که دولت در آن زمان تنها قصد داشته با تسریع امور و صرف هزینه‌های کمتر برای مردم خانه‌سازی کند.
۹۷ درصد آسانسورهای مسکن مهر استاندارد نبود
همچنین مسلم بیات مدیر کل سازمان استاندارد استان تهران اعلام کرد: در بازرسی‌هایی که آذر ماه ۹۲ از آسانسورهای مسکن مهر صورت گرفت، متوجه شدیم حدود ۹۷ درصد این آسانسورها غیراستاندارد هستند؛ هرچند که قرار شده وضعیت آنها بهبود پیدا کند.

منبع: رویداد24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۴۹۴۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲۰۰۰ تاکسی برقی بزودی به ناوگان حمل و نقل تهران می‌پیوندد

شهردار تهران گفت: در حال حاضر بالغ بر ۲۰۰۰ خودرو برقی آماده بوده و تخصیص ارز برای واردات خودروها با کمک بانک مرکزی صورت گرفته است.

به گزارش مهر، استفاده از وسایل نقلیه برقی می‌تواند راهکاری بسیار مؤثر در مسیر رفع و کاهش چالش‌های حیاتی و دارای مزایای زیست محیطی، کاهش وابستگی به سوخت‌های تجدیدناپذیر فسیلی و بهبود کیفیت هوا باشند. از این رو تغییر سبک حمل و نقل از سنتی بنزینی به برقی اهمیت ویژه‌ای‌دارد. در این راستا شهرداری تهران برقی‌سازی ناوگان حمل و نقل عمومی را دنبال می‌کند.

علیرضا زاکانی شهردار تهران پیرامون آخرین وضعیت تاکسی‌های برقی اظهار کرد: تاکسی‌های برقی شامل دو دسته خودمالکی و شرکت مالکی می‌شوند. رانندگان تاکسی در بخش شرکت مالکی، سهامدار آن شرکت خواهند شد.

وی افزود: تعدادی خودرو توسط خودروسازان وارد شده است و در بخش خودمالکی قراردادها در حال بسته شدن است، به زودی واگذاری خودرو به مالکین صورت خواهد گرفت.

زاکانی ادامه داد: در حال حاضر بالغ بر ۲۰۰۰ خودرو برقی آماده بوده و تخصیص ارز برای واردات خودروها با کمک بانک مرکزی صورت گرفته است.

گفتنی است یکی از نکات حائز اهمیت برای رانندگان تاکسی، قیمت خودروهای برقی است که نیازمند ارائه تسهیلات ویژه است. به گفته شهرداری تهران قیمت این خودروها قابل رقابت با خودروهای بنزینی خواهد بود.

علاوه بر این شهرداری تهران برای راه‌اندازی ایستگاه‌های شارژ این خودروها پیش از این ۴۰۰۰ نقطه را در سطح شهر تهران در ۲۲ منطقه شناسایی کرده است و بنا دارد تا پایان سال ۱۴۰۳ تعداد ایستگاه‌های اعلامی را احداث و مجهز کند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • ۲۰۰۰ تاکسی برقی بزودی به ناوگان حمل و نقل تهران می‌پیوندد
  • بزودی، ابلاغ نقشه راه سند تحول بنیادین آموزش و پرورش
  •  بزودی؛ افتتاح قطعه سوم کمربندی نسیم شمال
  • تخریب ساختمان‌ در منطقه جنگلی توسکستان گرگان
  • یادگاری زلزله در سی‌سخت، نیمه تمام ماندن ۲۷۰ واحد مسکونی
  • قصه سنگلج به کجا رسید؟
  • آمار هولناک تلفات جاده‌ای/ زخم کیفیت خودروهای داخل درمان نمی‌شود؟
  • اصلاح قانون کار امنیت شغلی کارگران، بزودی
  • تخریب قلعه «هری‌پاتر» در اوکراین (+عکس)
  • پاسخ میراث فرهنگی به ماجرای «سنگلج»