Web Analytics Made Easy - Statcounter

گزارش میدانی خبرنگار خبرگزاری فارس از مناطق زلزله‌زده حاکی از این است که زلزله 7.3 ریشتری آبان ماه امسال مراکز حساس و مهم کرمانشاه را به طور کامل تخریب کرده و مراکزی که باید در زمان وقوع زلزله به کمک آسیب‌دیدگان برسد خود دچار تخریب شدند، به گونه‌ای که افرادی که در آن مراکز مثل بیمارستان‌ها مستقر و بستری شده بودند خود نیازمند امدادرسانی بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

*پلمپ بیمارستان اسلام‌آباد غرب که عمر آن 7 ماه بود

بیمارستان اسلام آباد غرب یکی از مراکزی بود که فروردین ماه امسال به بهره‌برداری رسید، اما در پی وقوع زلزله 7.3 ریشتری کرمانشاه که قرار بود بیمارستان معین محسوب شود به شدت آسیب دیدو بخش‌های زیادی از آن فروریخت.

بیمارستان امام خمینی(ره) اسلام آباد غرب دارای 72 تخت فعال بود که با افتتاح فاز دوم آن در فروردین ماه امسال توسط وزیر بهداشت بیش از 100 تخت در 6 طبقه  به این مجموعه درمانی اضافه شد اما متاسفانه در زلزله کرمانشاه این بیمارستان خسارت جدی دیده و بخش‌های زیادی از آن فروریخت و مایه تعجب و تاسف همگان شد.

این بیمارستان به نحوی دچار خسارت شد که امکان خدمت رسانی درمانی به بیماران و مصدومان اعزامی از شهرستان‌های سرپل ذهاب، دالاهو، گیلان غرب و قصر شیرین برای کادر درمانی به درستی میسر نبود.

به گفته اکثر کارشناسان شرایط و مقاومت سازه فیزیکی بیمارستان‌ها به عنوان مکانی که باید پذیرای مجروحان و بیماران باشند بسیار حائز اهمیت است و باید استانداردهای لازم را داشته باشد، پس باید در ساخت و ساز مراکز درمانی دقت و وسواس بیشتری صورت گیرد.

نکته مهم اینجاست که ساختمان قدیمی این بیمارستان آسیب جدی ندیده اما ساختمان تازه تاسیس خسارت جدی دیده و موضوع تخریب این بیمارستان در روزهای اخیر به بحثی جنجال برانگیز در کشور تبدیل شد تا جایی که دستور بازداشت پیمانکار این بیمارستان نیز صادر شد.

*تخریب بیمارستان سرپل ذهاب و دستگیری پیمانکار

در زلزله کرمانشاه تنها بیمارستان شهرستان سرپل ذهاب نیز پس از وقوع زلزله به‌طور کامل تخریب‌شد و گفته می شود که این بیمارستان قابل استفاده نیست و پیمانکار آن نیز دستگیر شده است.

البته رییس کل دادگستری کرمانشاه گفته است که پیمانکار با وثیقه‌ آزاد می‌شود تا ساختمان بیمارستان را بازسازی اصولی و فنی کرده و برای مردم قابل استفاده کند. 

*تخریب اداره های پست،پادگانها، کلانتریها و مدارس نوسازی نشده/دولت نوسازی مدارس را جدی بگیرد

یکی از نکات عجیب در زلزله اخیر کرمانشاه تخریب مراکزی بود که معمولا در زمان وقوع حادثه در ایجاد امنیت، نظم و کنترل جرم و جنایت کمک بزرگی به آسیب دیدگان می‌کنند، مراکزی چون کلانتریها و پادگانها که در این زلزله اخیر نه تنها تخریب بالا که تلفات جانی داشتند.

معمولا در زمان وقوع زلزله یکی از مراکزی که برای اسکان موقت آسیب دیدگان می تواند مفید و مناسب باشد مدارس است، اما متاسفانه در زلزله اخیر مدارسی که نوسازی نشده بودند دچار تخریب کامل شدند.

گرچه زلزله غرب کشور، خسارات زیادی داشت و در آن  70 مدرسه با حدود 400 کلاس درس تخریب شد و 23 دانش آموز جان خود را از دست دادند، اما اگر این حادثه در زمان حضور دانش آموزان در مدرسه اتفاق افتاده بود، شاهد فاجعه هولناک‌تری بودیم.

در زلزله اخیر عدم تخریب مدارس نوسازی شده نشان داد که دولت باید نوسازی مدارس را جدی بگیرد، چرا که در زمان وقوع زلزله علاوه بر حضور افراد در مدارس و احتمال افزایش تلفات،مدارس می توانند در اسکان موقت مردم کمک حال باشند.

*تخریب واحدهای شخصی ساز بیشتر از مسکن مهر

در زمان وقوع زلزله و از همان روز نخست سیاسی شدن تخریب واحدهای مسکن مهر به جای کمک رسانی تمامی شهروندان را آزرده خاطر کرد.

نکته‌ای که در هیاهوی سیاسی شدن تخریب واحدهای مسکونی باید به آن تاکید کرد این بود که واحدهای مسکن مهر در مناطق زلزله زده کرمانشاه تماما براساس آئین‌نامه 2800 طراحی و ساخته شده بودند و کمترین تخریب‌ها و کشته‌ها در ساختمان‌های مسکن مهر رخ داده است.

هر چند سازمان نظام مهندسی بر عدم نظارت بر واحدهای مسکن مهر تاکید دارد و اعلام می‌کند که این واحدها بدون نظارت این سازمان تکمیل و پایان کار برای آنها صادر شده است اما تخریب کمتر واحدهای مسکن مهر نسبت به واحدهای شخصی‌ساز نشان داد واحدهایی که به صورت شخصی ساخته شده و نظارت سازمان نظام مهندسی را نیز داشته اند به طور کامل تخریب شده‌اند.

حال آنکه بازسازی بافت های فرسوده مورد تاکید برنامه چهارم توسعه بوده و باید سالانه 10 درصد از واحدهای شهری توسط دولت نوسازی شوند، زلزله کرمانشاه بار دیگر این سئوال را به وجود آورد که چرا تخریب 30 هزار واحد مسکونی در این زلزله دیده نشد،اما تخریب واحدهای مسکن مهر که در دو پروژه 576 واحدی و 200 واحدی رخ داد و هم تلفات کمتری داشت و هم فقط نمای ساختمان‌ها ریخت و اسکلت آنها سر پا باقی ماند جنجال آفرین شد؟

بر اساس این گزاش پروژه 200 واحدی که 6 سال پیش افتتاح شده با هیچ نوع تخریبی مواجه نشده است و ساکنان هنوز در آن زندگی می‌کنند. در واقع این پروژه از معدود ساختمان‌های سرپل ذهاب است که هنوز قابل سکونت است. وضعیت پروژه 576 متفاوت است. در این پروژه ستون‌ها و سازه بنا سالم مانده اما نمای واحدها ریزش کرده است.

بر اساس گزارش خبرنگار فارس اکثر سازندگان حرفه ای در منطقه در خصوص ریزش نمای واحدهای مسکونی مهر اذعان داشتند که ریزش نما به دلیل عدم استفاده از بادبند بوده است.

دو روز بعد از وقوع زلزله در واحدهای مسکن مهر مردم به راحتی در ساختمان‌های 6 طبقه روی پیلوت حرکت کرده و اثاثیه خود را به پایین منتقل می‌کردند که این حالت به گفته کارشناسان دقیقاً براساس مفاد آئین‌نامه 2800 زلزله است. 

حال تا حدودی می توان نتیجه گرفت که مکان یابی مناسبی در واحدهای مسکن مهر منطقه صورت گرفته است و البته به گفته ساکنان و مشاهدات هر چقدر از دشت به سمت کوه حرکت کنیم حجم تخریب‌ها کمتر می‌شود.

*تعلل سازمان نظام مهندسی در نظارت بر ساخت و سازها

نکته‌ای که در تخریب‌ها قابل مشاهده است این است که اکثر واحدهای مسکونی شخصی ساز تا کمر خم شده‌اند، صحنه‌هایی که در اولین نگاه واژه امضاء فروشی را به  ذهن متبادر می‌کنند، بماند که سازمان نظام مهندسی ادعا می‌کند امضاء فروشی به حداقل رسیده و چنین چیزی صحت ندارد.

اما اکثر ساکنان منطقه بر این باورند که نظام مهندسی و شهرداری در حجم تخریب ها مقصر هستند و قوه قضاییه باید با این نهادها و ارگانها برخورد قضایی کند.

آنان معتقدند ساختمان هایی که مقررات ملی ساختمان را رعایت کرده بودند در زلزله کرمانشاه سالم ماندند. ناظر اجرای دقیق مقررات ملی ساختمان همانا سازمان نظام مهندسی است که متاسفانه در این خصوص قصور و کوتاهی داشته است.

*تخریب 100 درصدی روستاهای سرپل ذهاب، ثلاث باباجانی و ازگله

تخریب 100 درصدی تعداد قابل توجهی از روستاهای سرپل ذهاب و ثلاث باباجانی نشان داد که در این روستاها دولت به هیچ وجه در بازسازی و نوسازی واحدهای مسکونی روستایی موفق عمل نکرده است.

در حالیکه از دهه 80 نوسازی مساکن روستایی با اعطای وام آغاز شده اما در این روستاها به هیچ وجه اقدام و یا حرکت‌های تشویقی برای نوسازی واحدهای مسکن روستایی صورت نگرفته و و ساختما‌های روستایی به طور کامل تخریب شده‌اند.

بخش ازگله و روستاهای اطراف با توجه به اینکه کانون اصلی زلزله بوده‌اند دچار خسارات سنگینی شده‌اند، از جمله روستای آبدالان میرکی که 100درصد این روستا تخریب شده و سه نفر نیز فوت کرده‌اند.

بر اساس این گزارش، وقوع زلزله در کشور هر بار تلفات جانی و مالی زیادی دارد و هر بار نیز با گذشت زمان به فراموشی سپرده می شود و هیچ وقت نیز از این حوادث درسی گرفته نمی شود، این در حالی است که با توجه به زلزله خیز بودن کشور باید بحث مقاوم سازی و رعایت مقررات ملی ساختمان جدی گرفته شود.

بحث نوسازی مدارس و واحدهای مسکونی روستایی و جانمایی مناسب در ساخت مسکن باید در اولویت باشد و دولت بودجه مستقلی را که برای 18 استان کشور در جهت کاهش خسارات زلزله اختصاص داده عملیاتی کند تا هر بار با وقع زلزله این حجم از خسارت مالی و جانی را شاهد نباشیم.

انتهای پیام/م

منبع: فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۳۰۲۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تخریب ساختمان‌ در منطقه جنگلی توسکستان گرگان

به گزارش خبرگزاری صدا وسیمای مرکز گلستان، رییس امور اراضی شهرستان گرگان گفت: دستور قضایی اجرای قطعی احکام قلع وقمع و تبصره ۲۰ ماده ۱۰۰ قانون حفظ کاربری اراضی کشاورزی و باغی در منطقه توسکستان گرگان اجرا شد.

روح الله محمدی افزود:با تخریب این ساختمان‌ها ۵ هکتار زمین آزادسازی شد.

سال گذشته حدود ۴۰۰ پرونده قضایی برای تصرف و تغییر کاربری زمین بدون مجوز تشکیل شد که ۳۰۰ حکم آن اجرایی شد.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • ببینید | لحظه تکان‌دهنده خودکشی یک زن در سالن تیراندازی / حاوی تصاویر ناراحت‌کننده
  • از ساخت و ساز ساختمان ناایمن در کرمانشاه جلوگیری شد
  • سازمان نظام مهندسی بازوی تخصصی راه وشهرسازی آذربایجان غربی
  • روایتی از دیدار معلمان و دانشجویان فرهنگیان با رهبر انقلاب / مراکز تربیت معلّم را دستِ‌کم نباید گرفت
  • ساخت پلاستیک زنده‌ای که خود را تخریب و تجزیه می‌کند
  • ساخت پلاستیک زنده‌ای که خود را تخریب می‌کند
  • فیلم| ویدیوی تکان دهنده از صحبت‌های کودک فلسطینی که تمام اعضای خانواده‌اش به شهادت رسیدند
  • تخریب ساختمان‌ در منطقه جنگلی توسکستان گرگان
  • روایت تکان‌دهنده یونیسف از گورستان‌های کودکان غزه
  • پاسخ میراث فرهنگی به ماجرای «سنگلج»