Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان چهارمحال و بختیاری گفت: در زلزله استان کرمانشاه نیز اسکلت ساختمان مقاوم بود اما ارزان سازی و نازک کاری‌های بی‌کیفیت سبب مشکلات پیش آمده شده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد، اردشیر بنایی ظهر امروز در نشست با خبرنگاران اظهار داشت: در کشور ما بلایای طبیعی مانند زلزله علاوه بر خسارت‌های فراوان، قربانیان زیادی نیز به جا گذاشته است که نمونه‌های آن را در زلزله منجیل، بم و یا زلزله اخیر استان کرمانشاه شاهد بوده‌ایم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی با بیان اینکه سازمان نظام مهندسی ساختمان موظف است در مورد بلایای طبیعی روش‌هایی را اتخاذ کند که خسارت را به کمترین میزان برساند، افزود: تغییر، اصلاح و به روزرسانی آیین نامه‌های مربوط به مقاومت ساختمان‌ها بر همین اساس صورت گرفته است. مبنای ما این نیست که ساختمان هیچگونه آسیبی نبیند بلکه حفظ سلامت و جان انسان‌ها و حداقل خسارات هدف مهندسی ساختمان است.

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه مقاوم بودن ساختمان مبنی بر مهندسی بودن 3 پایه طراح، مجری و ناظر در احداث ساختمان‌ها است، خاطرنشان کرد: اگر همه چیز مطابق قوانین باشد ساختمان ایمنی دارد اما اگر در هر یک از این عوامل کوتاهی صورت گیرد دیگر نمی‌توان با اطمینان گفت که ساختمان مقاومتی داریم. 

بنایی با تاکید بر مقاوم و پایدار بودن ساخت و سازهای که با نظارت نظام مهندسی انجام می‌شود، بیان کرد: مهندسین ناظر معمولا مقیم نیستند از همین رو ممکن است در فواصل بین سرکشی‌ها بی‌دقتی‌هایی صورت گیرد.

وی به ارزان سازی در مسکن مهر اشاره و تصریح کرد: بعضی از مسکن مهرها نیز توسط تعاونی‌هایی اجرا شده‌اند که صاحب صلاحیت نبوده‌اند چرا که هزینه‌ها بالا می‌رفت به همین دلیل کسی به سمت استفاده از نظام مهندسی نرفت. 

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان چهارمحال و بختیاری ادامه داد: در زلزله استان کرمانشاه نیز اسکلت ساختمان مقاوم بود اما ارزان سازی و نازک کاری‌های بی‌کیفیت سبب مشکلات پیش آمده شد. در استان ما نیز اسکلت ساختمان‌های مسکن مهر به صورت مناسب احداث شده است.

بنایی با بیان اینکه در ساخت و سازهای جدید تمام اصول ایمنی مربوط به مبحث گاز رعایت می‌شود، یادآور شد: با توجه به زیاد بودن تعداد ساختمان‌های بدون پروانه در سطح استان در سال جاری روی این موضوع کار زیادی شد به گونه‌ای که برای این ساختمان‌ها گواهی صادر نشود زیرا در این صورت دستگاه خدمات‌رسان نیز نمی‌تواند به آنها ارائه خدمت کند.

بنایی با تاکید بر رعایت مجموع مقررات ملی در ساختمان گفت: بحث امضا فروشی و خلافکاری در هر موضوعی ممکن است رخ دهد، کسانی که تخلف کنند در هر زمینه‌ای که مقررات ملی ساختمان در نظر گرفته نشود در شورای انتظامی سازمان با آنها برخورد می‌شود.

وی به لزوم رعایت مقررات ملی ساختمان  برای تضمین مقاومت بنا اشاره و بیان کرد: روی بحث مقاوم سازی ساختمان‌ها در برابر زلزله کار و آئین‌نامه برای آن تهیه شده است، مهندسان سازمان ساختمان‌ها را بازدید و آنها را از نظر داشتن استحکام، عدم قابلیت مقاوم سازی و لزوم تخریب آنها و دارا بودن قابلیت مقاوم سازی دسته‌بندی می‌کنند که در استان ما در هر 3دسته ساختمان داریم.

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان چهارمحال و بختیاری گفت: در زلزله استان  کرمانشاه یکی دو ساختمان نوساز خراب شد که متاسفانه بلافاصله پیکان را به سمت نظام مهندسی ساختمان نشانه گرفتند در حالیکه این سازمان نقشی در ساخت بیمارستان و اماکن دولتی ندارد و متولی این کار نظام فنی و اجرایی وابسته به سازمان برنامه و بودجه است.

بنایی با اشاره به 450 هزار عضو سازمان نظام مهندسی در کشور، یادآور شد: این سازمان در استان 4 هزار و 200 عضو دارد که بیش از 2 هزار نفر آنها پروانه دارند.

انتهای پیام/

R41350/P1486/S6,54/CT11

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۲۱۱۶۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پاسخ میراث فرهنگی به ماجرای «سنگلج»

معاون میراث فرهنگی استان تهران به دنبال تخریب ساختمان همجوار تماشاخانه سنگلج که تهدیدی برای این بنای تاریخی ثبت‌شده در فهرست میراث ملی اعلام شده است، گفت: شهرداری از میراث فرهنگی قبل از عید استعلام گرفته بود و براساس پاسخی که به آن داده شده است، سازه جدید طبق ضوابط حریم مصوب بافت سنگلج می‌تواند تا ۱۲ متر ارتفاع داشته باشد.

به گزارش ایسنا، اوایل اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳ پریسا مقتدی ـ مدیر تماشاخانه سنگلج ـ از تخریب ساختمان همجوار این بنای تاریخی، که در سال ۱۳۸۸ به شماره ۲۷۴۶۹ در فهرست میراث ملی ایران ثبت شده است، خبر داد و با توجه به لرزش‌هایی که هنگام تخریب به این تماشاخانه وارد شده و از آنجا که این بنا روی قنات قرار گرفته و پیش‌تر هم فرونشست داشته است، ادامه تخریب ساختمان کناری و به دنبال آن گودبرداری و ساخت سازه‌ای جدید را تهدیدی جدی برای تماشاخانه سنگلج اعلام کرد. از سویی، تخریب این ساختمان ظاهرا غافلگیرکننده بوده، چون آنطور که مدیر کل هنرهای نمایشی گفته آنها تا پیش از عید پیگیر بودند تا آن ساختمان به این تماشاخانه واگذار شود.

کاظم نظری ـ مدیر کل هنرهای نمایشی ـ نیز گفته بود: «شهرداری تهران بدون هیچ‌گونه هماهنگی با وزارت میراث فرهنگی و گردشگری دست به این اقدام غیراصولی و غیرقانونی زده است و برای چال‌برداری در این مکان باید از وزارت ارشاد و میراث فرهنگی مجوز بگیرد»، اما محسن سعادتی ـ معاون میراث فرهنگی استان تهران ـ به ایسنا گفت که «شهرداری پیش از تعطیلات نوروز از اداره کل میراث فرهنگی استان تهران استعلام گرفته بود و پاسخ به آن استعلام این است که طبق ضوابط حریم مصوب بافت سنگلج می‌توانند ساختمان را بسازند.»

معاون میراث فرهنگی استان تهران که به تازگی از تماشاخانه سنگلج و ساختمانی که در جوار آن تخریب شده، بازدید کرده است، اظهار کرد: ساختمان را شهرداری تخریب کرده و زمانی که از آن بازدید کردم درحال تخلیه نخاله‌ها بودند.

او در پاسخ به این پرسش که چرا با وجود آنکه تماشاخانه سنگلج در فهرست آثار ملی ثبت شده و عرصه و حریم مشخص دارد، ساختمان همجوار آن تخریب شده و متعاقبا اجازۀ ساخت سازۀ جدید در عرصه و حریم آن ‌داده شده است؟ گفت: مِلکی که تخریب شده است و برای آن استعلام گرفته شده بود، بنای تاریخی و میراث فرهنگی نبوده است. از طرفی، طبق ضوابط حریم، اگر یک بنای تاریخیِ ثبت‌شده داخل حریم مصوب دیگری قرار داشته باشد، مقررات و ضوابط آن حریم مصوب، ملاک خواهد بود. ساختمانی که تخریب‌شده در بافت تاریخی سنگلج بوده، پس ضوابط حریم این بافت شامل حال آن می‌شود. شهرداری استعلام گرفته و این موارد به آنها ابلاغ و تاکید شده است که ملاک باید ضوابط عمومی حریم مصوب باشد.

در این عکس، ساختمان همجوار تماشاخانه سنگلج و ارتفاع آن پیش از تخریب دیده می‌شود.

معاون میراث فرهنگی استان تهران درباره اینکه براساس ضوابطی که میراث فرهنگی ابلاغ کرده است، ساختمان همجوار تماشاخانه سنگلج تا چند متر اجازه ساخت دارد؟ گفت: ساخت و ساز باید مطابق با قوانین و ضوابط حاکم بر حریم بافت سنگلج باشد، که سازه‌ها در حریم این بافت می‌توانند ۱۲ متر ارتفاع داشته باشند.

سعادتی در پاسخ به برخی اظهارت درباره ساخت ساختمانی ۲۰ طبقه در جوار تماشاخانه ثبت ملی سنگلج، اظهار کرد: از این موضوع اطلاعی ندارم. آنها باید مطابق با قوانین و ضوابط حاکم در بافت سنگلج این ساختمان را بسازند، که طبق این ضابطه می‌تواند تا ۱۲ متر باشد. در این مورد، ضابطه عمومی حریم مصوب ملاک عمل ما است.

معاون میراث فرهنگی استان تهران در پاسخ به نگرانی‌های تماشاخانه سنگلج درباره آسیب و خسارات احتمالی وارده به این بنای قدیمی، با توجه به لرزه‌هایی که هنگام تخریب ساختمان همجوار به آن وارد شده و خطراتی که از بابت تشدید فرونشست پیش‌بینی شده است، تاکید کرد: هنگام ساخت سازۀ همجوار نباید خسارتی به ملک ثبت ملی‌شده تماشاخانه سنگلج وارد شود و معیارهای مهندسی و حفاری در حریم مصوب باید مدنظر قرار گیرد.

سعادتی در پاسخ به نگرانی‌هایی نسبت به عمق گودبرداری ساختمان جدید واحتمال  ساخت طبقات بیشتر در زیر زمین که تماشاخانه سنگلج را در تهدید بیشتر قرار خواهد داد، گفت: درباره ساخت طبقات در عمق زمین اطلاعی ندارم. به هر حال میراث فرهنگی بازدیدهای مستمر خود را خواهد داشت تا مشکلی پیش نیاید. برای ما هم بناهای تاریخی که ثبت ملی شده‌اند خط قرمز هستند. میراث فرهنگی در کنار تماشاخانه سنگلج است و تا جایی که بتواند از آنها دفاع می‌کند.

 انتهای پیام

دیگر خبرها

  • سازمان نظام مهندسی بازوی تخصصی راه وشهرسازی آذربایجان غربی
  • ساختمان‌های بحرانی منطقه ۱۲ تهران به‌زودی تعیین تکلیف می‌شود
  • ساخت پلاستیک زنده‌ای که خود را تخریب و تجزیه می‌کند
  • ساخت پلاستیک زنده‌ای که خود را تخریب می‌کند
  • تخریب ساختمان‌ در منطقه جنگلی توسکستان گرگان
  • یادگاری زلزله در سی‌سخت، نیمه تمام ماندن ۲۷۰ واحد مسکونی
  • قصه سنگلج به کجا رسید؟
  • تخریب قلعه «هری‌پاتر» در اوکراین (+عکس)
  • پاسخ میراث فرهنگی به ماجرای «سنگلج»
  • سئو حرفه و خدمات سئو سایت چه تفاوتی دارند