Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس سازمان نظام مهندسی استان مرکزی زلزله کرمانشاه را نخستین زلزله مهندسی در کشور دانست و گفت: زلزله‌ها آزمایشگاهی برای شناسایی نقاط قوت و ضعف بشر در رویارویی با این پدیده طبیعی هستند.

به گزارش ایسنا، «مجید ثاقبی» در همایش درس‌هایی از زلزله کرمانشاه به همت سازمان نظام مهندسی ساختمان استان مرکزی و در دانشگاه صنعتی اراک، با اشاره به زلزله 7.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

3 ریشتری که در آبان‌ماه سال گذشته در استان کرمانشاه به وقوع پیوست، افزود: متأسفانه این حادثه خسارت‌های زیادی را به بار آورد و  621 نفر کشته و در حدود 10 هزار نفر مجروح بر جا گذاشت و تعداد بیش از 70 هزار نفر نیز سرپناه خود را از دست دادند.

ثاقبی زلزله‌ها را آزمایشگاهی برای شناسایی نقاط قوت و ضعف بشر در رویارویی با این پدیده طبیعی دانست و گفت: اگرچه زلزله‌ها خسارت‌ها و هزینه‌های زیادی را به لحاظ انسانی و مالی به بار می‌آوردند، اما عاقلانه‌ترین کار پس از وقوع این حادثه تحلیل و بررسی آن و پیدا کردن راه‌های همزیستی با این رخداد طبیعی است.

وی با بیان این‌که زلزله اخیر در استان کرمانشاه با دیگر زلزله‌های به وقوع پیوسته در کشور از جهاتی متفاوت است، تصریح کرد: از آنجایی که زلزله‌های گذشته معمولاً در مناطق روستایی و نواحی کوچک به وقوع پیوسته‌اند و ساختمان‌های تخریب شده طبق اصول مهندسی ساخته نشده بودند، نمی‌توانند معیار خوبی برای شناسایی نقاط ضعف و قوت ما و طرح‌های اجرایی توسط سازمان نظام مهندسی باشند.

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان مرکزی ادامه داد: به عقیده بسیاری زلزله کرمانشاه، نخستین زلزله مهندسی در کشور ما بوده است و بسیاری از ساختمان‌هایی که براساس استانداردهای مهندسی و اصول نظام مهندسی ساخته شده بودند، در معرض آزمایشی جدی قرار گرفتند، از همین‌رو درس گرفتن و استفاده از تجربیات زلزله کرمانشاه بیش از پیش دارای اهمیت است.

ثاقبی با مقایسه آمار تلفات انسانی زلزله بم و کرمانشاه گفت: اگرچه زلزله بم با شدت 6.6 ریشتر زمین را به لرزه درآورد، اما جان بیش از 26 هزار نفر را گرفت و درمقایسه با تعداد 621 کشته در زلزله اخیر کرمانشاه تلفات زیادی را برجای گذاشت. این کاهش آمار تلفات نشان‌دهنده تغییرات خوبی است که در زمینه فنی و اصول ساخت و ساز اتفاق افتاده است.

وی ادامه داد: در پس هر خطای فنی یک سوءمدیریت نهفته است و در پس هر سوءمدیریت نیز یک خطای سیاست‌گذاری وجود دارد و بر این اساس هدف اصلی ما از برپایی این همایش بررسی و تحلیل مسائل فنی و خطاهای رخ داده در این زمینه است.

رئیس سازمان نظام مهندسی استان مرکزی اظهار امیدواری کرد که تا در همایشی بتوان به بررسی مسائل مدیریتی وسیاست‌گذاری به دور از حاشیه‌های معمول در این زمینه پرداخت.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: زلزله منطقه مرکزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۱۷۹۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساخت پلاستیک زنده‌ای که خود را تخریب می‌کند

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اینترستینگ اینجینیرینگ، آلودگی پلاستیکی تهدید بزرگی برای محیط زیست و حیات وحش محسوب می‌شود. همانطور که تلاش می‌کنیم مشکل را بهتر درک کرده و برای کاهش وابستگی خود به پلاستیک راه حل‌هایی بیابیم، دانشمندان نیز در حال مقابله با این ماده در ابتدایی‌ترین ساختار آن هستند.

اکنون گروهی از پژوهشگران به سرپرستی محققان دانشکده مهندسی و تحقیقات مواد دانشگاه سن دیگو (MRSEC) با موفقیت پلاستیک زنده‌ای را مهندسی کردند که قابلیت کمپوست شدن دارد.

پلی اورتان ترموپلاستیک، به عنوان یک نوع پلاستیک، جای پای محکمی در زندگی روزمره ما دارد. از نظر تجاری، صنایع از آن در تولید کفش، پادری ها، کوسن‌ها و فوم حافظه دار استفاده می‌کنند.

این دانشمندان می‌گویند: زمانی که این پلاستیک با هاگ باکتری از نوع «باسیلوس سابتلیس» پر شد، دیدیم وقتی پلی اورتان در پایان چرخه زندگی خود در معرض مواد مغذی موجود در کمپوست قرار می‌گیرد، شروع به تجزیه می‌کند. این خاصیت ذاتی این باکتری‌ها است.

برخی از باکتری‌ها قادر به ایجاد هاگ هستند، هاگ یا اسپور مرحله استراحت مقاومت در باکتری‌ها است. هاگ‌ها می‌توانند در شرایط نامساعد که باکتری‌ها قادر به تحمل آن نیستند، مانند حرارت، سرما، خشکی، مواد شیمیایی، تشعشعات و ... زنده بمانند. هر باکتری فقط یک هاگ می‌سازد و از هر هاگ یک باکتری بوجود می‌آید. هاگ ممکن است کروی یا بیضی باشد و اندازه آن بین ۴ تا ۲ میکرون است.

آنها در این پژوهش، توانایی سویه‌های محدودی از باکتری‌ها را در استفاده از پلی اورتان ترموپلاستیک‌ها به عنوان تنها منبع کربن مورد ارزیابی قرار داده و سپس منبعی که بهترین رشد را داشت برگزیدند.

مهندسی پلاستیک زیست تخریب پذیر

محققان هاگ‌های باکتری و گلوله‌های پلاستیکی را در یک اکسترودر پلاستیکی ریختند و آنها را در دمای ۱۳۵ درجه سانتیگراد مخلوط کردند. سپس نوار‌های پلاستیکی معمولی از آن ساختند.

هاگ‌ها به عنوان یک حالت خفته باکتری و به دلیل برخورداری از یک سپر محافظتی، می‌توانند در شرایط سخت مقاومت کنند، با این حال، این محققان یک قدم فراتر رفتند تا آنها را به گونه‌ای مهندسی کنند که در برابر دما‌های بالا انعطاف پذیر و مقاوم باشند.

این شیوه که تکامل آزمایشگاهی تطبیقی نام دارد شامل رشد هاگ ها، قرار دادن شان در دمای زیاد برای دوره‌های زمانی طولانی و امکان جهش طبیعی برای آنها می‌شود.

دانشمندان پس از تکرار چندین باره این فرآیند، با موفقیت گونه کاملی از این هاگ‌های باکتریایی را زیست مهندسی کردند. وقتی این هاگ‌ها دوباره در محیط کشت فعال می‌شوند، شروع به تجزیه پلاستیک می‌کنند.

بیدار شدن هاگ‌ها در محیط کمپوست 

آنها این پلاستیک زیست تخریب پذیر را در «محیط‌های کمپوست فعال و استریل میکروبی» تحت شرایط ایده آل ۳۷ درجه سانتیگراد با رطوبت ۴۴ تا ۵۵ درصد آزمایش کردند. هاگ‌ها در داخل این نوار‌های پلاستیکی دوباره جوانه زدند و ظرف پنج ماه ۹۰ درصد پلاستیک را تجزیه کردند.

اگر صنعت پلاستیک بخواهد به استفاده از پلاستیک ادامه دهد و اگر وابستگی ما به این مواد همین قدر زیاد باقی بماند، با تولید پلاستیک زیست تخریب پذیر می‌توان ضایعات را در مدت زمان بسیار کوتاهی از بین برد.

مجریان این طرح می‌گویند: آنچه قابل توجه است این است که این ماده جدید حتی بدون حضور میکروب‌های اضافی تجزیه می‌شود و بیشتر این پلاستیک‌ها احتمالا کارشان به محیط‌های کمپوست غنی از میکروب‌ها نخواهید کشید؛ بنابراین این توانایی خود تخریبی در محیطی عاری از میکروب باعث می‌شود فناوری ما همه کاره‌تر شود. این پلاستیک حتی برای تجزیه زیستی به شرایط مطلوب نیاز ندارد.

نتایج این تحقیقات در نشریه Nature Communications منتشر شده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سازمان نظام مهندسی بازوی تخصصی راه وشهرسازی آذربایجان غربی
  • زلزله ۴.۲ ریشتری در خراسان شمالی هیچگونه خسارتی در پی نداشت
  • زلزله‌ای به بزرگی ۴.۲ ریشتر تیتکانلو خراسان شمالی را لرزاند
  • وقوع زلزله در این استان
  • زلزله ای با بزرگی ۴.۲ ریشتر خراسان شمالی را لرزاند
  • حضور برخی از سفیران در بیست و هشتمین همایش و نمایشگاه ملی ژئوماتیک
  • ساخت پلاستیک زنده‌ای که خود را تخریب و تجزیه می‌کند
  • ساخت پلاستیک زنده‌ای که خود را تخریب می‌کند
  • زلزله این استان را لرزاند
  • وقوع زمین لرزه ای به قدرت ۴.۶ ریشتر در سیرچ کرمان