Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه؛ مرتضی عزیزی عضو هیات مدیره نظام مهندسی معدن کرمانشاه با بیان اینکه موضوع راه‌اندازی خوشه سنگ تزیینی از سال‌های ۱۳۹۵ و ۱۳۹۶ مطرح بود، گفت : در آن زمان نظام مهندسی معدن همه داده‌های مورد نیاز در بخش‌های مختلف از میزان ذخایر تا بخش بازرگانی و کسانی که در این حوزه کار می‌کنند را جمع‌آوری کرد و این داده‌ها هم اکنون موجود است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او گفت : با این وجود، راه‌اندازی این خوشه از آن زمان تا کنون مسکوت مانده و هنوز اجرایی نشده است.

عضو هیات مدیره نظام مهندسی معدن کرمانشاه وجود ذخایر مناسب و معادن فعال را مهمترین عامل برای انتخاب این خوشه دانست و افزود: هم اکنون در کرمانشاه بین ۲۰ تا ۳۰ معدن سنگ تزیینی خوب و با ذخیره لازم فعال است که عمدتا در شهرستان‌های هرسین و اسلام آبادغرب هستند.

عزیزی از مزایای ایجاد این خوشه و تکمیل آن یاد کرد و ادامه داد: خوشه سنگ تزئینی می‌تواند بخش‌های مختلف از اکتشافات جدید تا مرحله فرآوری و خصوصا بخش بازرگانی را در بربگیرد.

او با بیان اینکه هم اکنون سنگ تزیینی در حوزه فرآوری چندن قوی نیست، افزود: با وجود آنکه سنگ هرسین و اخیرا نیز اسلام آبادغرب شهرت جهانی پیدا کرده، اما عمدتا خام از استان می‌رود.

عضو هیات مدیره نظام مهندسی معدن کرمانشاه،گفت: در حال حاضر فقط یک یا دو واحد آن هم در ابعاد کوچک در زمینه فراوری سنگ تزیینی فعالیت دارند، اما فرآوری برنامه‌ریزی شده صورت نمی‌گیرد.

عزیزی با اشاره به تاثیر راه‌اندازی خوشه سنگ تزئینی در بازرگانی این محصول، افزود: اگر بر بازرگانی سنگ تزیینی خوب تمرکز کنیم، بسیاری از استان‌های دیگر خریدار سنگ تزیینی کرمانشاه هستند.

عضو هیات مدیره نظام مهندسی معدن کرمانشاه افزود: به علاوه بازار عراق و خصوصا در دوران بازسازی بازار سوریه نیز فرصت خوبی برای صادرات سنگ تزیینی کرمانشاه خواهد بود که متاسفانه طی دو، سه سال اخیر این فرصت را از دست داده ایم.

عزیزی با اشاره به اینکه هم اکنون سنگ تزیینی استان‌های دیگر به میزان قابل توجه از مرز‌های کرمانشاه صادر می‌شود، گفت: می‌توانیم به راحتی سنگ تولیدی داخل استان را جایگزین این سنگ‌های صادراتی کنیم.

او ادامه داد: حتی کشور‌هایی مانند چین خریدار کوپ (سنگ خام) ما هستند و اگرچه اکنون این کار مقداری به صورت جسته و گریخته انجام می‌شود، اما می‌توانیم آن را سازماندهی کنیم.

 عضو هیات مدیره نظام مهندسی معدن کرمانشاه،گفت: برای تحقق مجموع این موارد لازم است راه‌اندازی خوشه سنگ تزیینی دوباره پیگیری شود و حتما از ظرفیت بخش خصوصی و کسانی که در این عرصه کار کرده اند، استفاده شود .

انتهای پیام/د

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: صنعت و معدن معدن و تجارت نظام مهندسی راه اندازی خوشه سنگ تزیینی هم اکنون خوشه سنگ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۷۸۵۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

باکتری‌ها برای ما رشته سیم رسانا می‌سازند

رشته‌های پروتئینی مهندسی‌شده که در ابتدا توسط باکتری‌ها تولید می‌شدند توسط دانشمندان برای بهبود رسانایی الکتریسیته اصلاح شده‌اند. در مقاله‌ای که به تازگی در مجله Small منتشر شده است، محققان نشان دادند نانوسیم‌های پروتئینی که با افزودن یک ترکیب زیستی به نام «هِم» اصلاح شده‌اند، می‌توانند الکتریسیته را در فواصل کوتاه هدایت کنند و انرژی را از رطوبت موجود در هوا دریافت کنند.

رشته‌های پروتئینی مهندسی‌شده که در ابتدا توسط باکتری‌ها تولید می‌شدند توسط دانشمندان برای بهبود رسانایی الکتریسیته اصلاح شده‌اند. در مقاله‌ای که به تازگی در مجله Small منتشر شده است، محققان نشان دادند نانوسیم‌های پروتئینی که با افزودن یک ترکیب زیستی به نام «هِم» اصلاح شده‌اند، می‌توانند الکتریسیته را در فواصل کوتاه هدایت کنند و انرژی را از رطوبت موجود در هوا دریافت کنند.

دکتر لورنزو تراواگلینی، نویسنده اصلی این مقاله می‌گوید: یافته‌های ما فرصت‌های تازه‌ای در بخش رشته‌های سیم رسانا باز می‌کند، رشته‌هایی که مبتنی بر پروتئین بوده و برای توسعه قطعات و دستگاه‌های الکتریکی پایدار و سازگار با محیط‌زیست، قابل استفاده هستند. این نانوسیم‌های مهندسی شده در آینده می‌توانند به نوآوری‌هایی در برداشت انرژی، کاربردهای زیست‌پزشکی و حسگری محیطی منجر شوند.

پیشرفت‌ها در زمینه‌های میان رشته‌ای که ترکیبی از مهندسی پروتئین و نانوالکترونیک است، نویدبخش توسعه فناوری‌های پیشرفته بوده که شکاف بین سیستم‌های بیولوژیکی و دستگاه‌های الکترونیکی را پر می‌کند.

دکتر تراواگلینی می‌گوید: هدف ما اصلاح مواد تولید شده توسط باکتری‌ها برای ایجاد قطعات الکترونیکی است. این دستاوردها می‌تواند به عصر جدیدی از الکترونیک سبز منجر شود و به شکل‌گیری آینده‌ای پایدارتر کمک کند.

وی می‌افزاید: بسیاری از رویدادها در طبیعت به حرکت الکترون‌ها نیاز دارند و این منبع الهام‌بخش روش‌های جدید دریافت الکتریسیته هستند. به عنوان مثال، کلروفیل در گیاهان برای فتوسنتز نیاز به حرکت الکترون‌ها بین پروتئین‌های مختلف دارد.

باکتری‌های طبیعی نیز از رشته‌های رسانا موسوم به نانوسیم برای انتقال الکترون‌ها در غشاهای خود استفاده می‌کنند. نکته مهم این است که نانوسیم‌های باکتریایی که رسانای الکتریسیته هستند، پتانسیل تعامل با سیستم‌های بیولوژیکی مانند سلول‌های زنده را دارند و می‌توانند در حسگر زیستی برای نظارت بر سیگنال‌های داخلی بدن استفاده شوند. البته هنگامی که به طور مستقیم از باکتری استخراج می‌شود، این نانوسیم‌های طبیعی به سختی اصلاح می‌شوند و عملکرد محدودی دارند.

دکتر تراواگلینی می‌گوید: برای غلبه بر این محدودیت‌ها، ما یک فیبر را با استفاده از باکتری E. coli مهندسی ژنتیکی کردیم. ما DNA باکتری E. coli را اصلاح کردیم تا باکتری‌ها نه تنها پروتئین‌های مورد نیاز خود را برای زنده ماندن تولید کنند، بلکه پروتئین خاصی را که طراحی کرده بودیم، ساخته و سپس آن را مهندسی کند. ما در آزمایشگاه آن‌ها را به نانوسیم تبدیل کردیم.

این تیم می‌دانست که پروتئین تولید شده توسط باکتری‌ها به خودی خود رسانایی بالایی نخواهد داشت، آنها باید ماده‌ای را به آن اضافه کنند.

هِم (Heme) یک ساختار حلقوی دارد که به حلقه پورفیرین معروف است و یک اتم آهن نیز در وسط آن قرار دارد. این ترکیب وظیفه حمل اکسیژن در گلبول‌های قرمز از ریه‌ها به بقیه بدن را بر عهده دارد.

به نقل از ستاد نانو، تحقیقات اخیر نشان داده است که وقتی مولکول‌های هِم نزدیک به هم چیده می‌شوند، انتقال الکترون را امکان‌پذیر می‌کنند. بنابراین، دکتر تراواگلینی و تیمش هِم را در رشته‌های تولید شده توسط باکتری‌ها ادغام کردند. دکتر تراواگلینی می‌گوید: همانطور که انتظار داشتیم، با افزودن هِم به این رشته، پروتئین رسانا می‌شود، در حالی که رشته بدون هِم هیچ جریانی را نشان نمی‌داد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • خوشه‌های خوش‌سالی در خراسان شمالی با جهش تولید و مشارکت کشاورزان
  • باکتری‌ها برای ما رشته سیم رسانا می‌سازند
  • سازمان نظام مهندسی بازوی تخصصی راه وشهرسازی آذربایجان غربی
  • ایستادگی ملت ایران بر موضع حق منشاء بیداری جهانیان در برادر نظام سلطه گردید
  • رشد اقتصادی شهرها در گرو پتانسیل کارآفرینی
  • میزگرد بهره وری در حمل و نقل ریلی
  • در پی راه‌اندازی دهکده اقتصاد مقاومتی دیگری در مناطق شرقی کرمانشاه هستیم
  • فیلم کامل از حمله بزرگ با موشک خوشه‌ای به مواضع ارتش روس
  • علت آلودگی هوا و محیط‌زیست قم چیست؟
  • ببینید | لحظه اصابت 3 موشک خوشه‌ای اوکراینی به ارتش روسیه