Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/کرمانشاه رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان کرمانشاه با بیان اینکه طی ۲۰ سال گذشته و به دنبال الزام اجرای آیین نامه ۲۸۰۰ ساختمانها بصورت ایمن و با رعایت اصول و استانداردهای لازم ساخته می شوند، گفت: متاسفانه نظارتی بر ایمنی ساختمان های قدیمی وجود ندارد و همین می تواند خطرآفرین باشد.

طیب حیدری به مناسبت روز ملی "ایمنی در برابر زلزله" (۵ دی) در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به نقش استحکام ساختمان ها در کاهش تلفات در بلایای طبیعی و بویژه زلزله، گفت: قطعا اگر ساختمان ها طبق اصول و با رعایت تمام استانداردها احداث شوند، در حوادثی همچون زلزله شاهد کمترین تلفات خواهیم بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: زلزله سال ۹۶ استان کرمانشاه یک هشدار در جهت مقاوم سازی و بهسازی واحدهای مسکونی بود و مقاوم سازی واحدها در این مناطق که در زلزله های بعدی دچار کوچکترین خسارت نشدند نشان داد که اگر واحدهای مسکونی طبق اصول ساخته شوند، خسارت آنها در زلزله به حداقل می رسد.

حیدری با بیان اینکه از سال ۱۳۸۰ تاکنون تمام ساختمان های احداث شده ملزم به رعایت آیین نامه ۲۸۰۰ هستند، گفت: آیین نامه ۲۸۰۰ آیین نامه ایمنی ساختمان در برابر زلزله است که حدود بیش از ۲۰ سال است اجرای آن در ساخت ساختمان الزامی شده است.

 وی افزود: با توجه به الزام در زمینه رعایت این آیین نامه، عملا می توان گفت هر ساختمانی که از سال ۱۳۸۰ به بعد ساخته شده از استحکام و مقاومت لازم برخوردار است.

رییس سازمان نظام مهندسی استان کرمانشاه در خصوص نحوه نظارت بر اجرای این آیین نامه هم گفت: در همین راستا یک مهندسی ناظر بر ساخت ساختمان مطابق با آیین نامه ۲۸۰۰ نظارت می کند و در صورتی که آیین نامه رعایت نشده باشد، عملا پایان کار صادر نمی شود.

وی با بیان اینکه مانند دیگر صنوف احتمال تخلف بین تعداد اندکی از مهندسین ناظر هم وجود دارد، گفت: برای پیشگیری از این تخلفات "ناظر عالیه" داریم که بصورت تصادفی وضعیت رعایت آیین نامه ۲۸۰۰ در ساختمان های احداث شده را بررسی می کند و به نوعی ناظر بر کار مهندسان ناظر است. ضمن اینکه مجریان ساختمان ها نیز بازوان نظام مهندسی در اجرای آیین نامه ۲۸۰۰ و ساخت بهینه ساختمان هستند.

رییس سازمان نظام مهندسی کرمانشاه خاطرنشان کرد: در روند احداث ساختمان های با بیش از ۴۰۰ متر زیربنا وجود یک مجری نیاز است که مجریان نیز در کنار مهندسان ناظر بر اجرای آیین نامه ۲۸۰۰ و ساخت بهینه ساختمان اهتمام دارند.

وی یادآور شد: هم اکنون حدود ۱۵۰۰ مجری در سطح استان فعالیت دارند.

نظارتی بر ایمنی ساختمان های قدیمی نیست/ کار به نظام مهندسی واگذار شود، ورود می کنیم

رییس سازمان نظام مهندسی کرمانشاه در ادامه معضل اصلی در بحث ایمنی ساختمان را نبود نظارت بر ساختمان هایی دانست که در سالیان گذشته احداث شده اند.

حیدری گفت: در حال حاضر ساختمان ها با اصول استاندارد و ایمن در برابر زلزله احداث می شوند، اما ساختمان ها عمر مفیدی دارند و باید پس از گذشت چند سال از احداثشان نظارتی بر آنها صورت گیرد.

وی خاطرنشان کرد: ساختمان هایی که در سالهای گذشته احداث شده اند باید تحت نظارت و کنترل قرار گیرند، اما متاسفانه هیچ ساز و کاری در این زمینه وجود ندارند.

حیدری گفت: اگر مرجعی در این زمینه وجود داشته باشد که این کار را به نظام مهندسی ارجاع دهد قطعا در این زمینه ورود کرده و وضعیت ایمنی ساختمان های قدیمی را بررسی خواهیم کرد.

رییس سازمان نظام مهندسی کرمانشاه گفت: به نظر می رسد مرجع اصلی در این زمینه شهرداری باشد و اگر این کار از سوی شهرداری به نظام مهندسی موکول شود، قطعا ساختمان های قدیمی به لحاظ کیفیت سازه مورد بررسی قرار خواهند گرفت.

حیدری گفت: با بررسی سازه ساختمان مشخص خواهد شد که هر ساختمان قدیمی نیاز به مقاوم سازی دارد یا باید بطور کلی باید تخریب و بازسازی شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی كرمانشاه منطقه کرمانشاه سازمان نظام مهندسي رییس سازمان نظام مهندسی ایمنی ساختمان های قدیمی آیین نامه ۲۸۰۰ احداث شده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۸۹۱۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نیمی از حوادث فوتی کار در کارگاه های ساختمانی است

ایسنا/گیلان مدیرکل تعاون گیلان، نیمی از حوادث ناشی از کار را مربوط به حوزه ساختمان دانست و ادامه داد: حدود نیمی از فوتی های ناشی از کار نیز در کارگاه های ساختمانی رخ می دهد.

سیاوش آقاجانی امروز، ۱۳ اردیبهشت ماه در نشست تخصصی ایمنی کار، سرمایه گذاری در بخش ایمنی را خدمت رسانی به جامعه کار و تولید دانست و اظهار کرد: فعالان حوزه ایمنی به جهش تولید کمک می کنند.

وی با اشاره به برگزاری چهار همایش ایمنی کار در سال گذشته، افزود: امروز نخستین همایش ایمنی کار سال ۱۴۰۳ را با همت و مشارکت بخش دولتی و خصوصی برگزار می‌کنیم.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گیلان با تاکید بر لزوم آسیب شناسی حوادث در کارگاه های ساختمانی، پویایی ریسک، ایمنی در صنایع فلزی و کاربرد هوش مصنوعی در ایمنی کار به عنوان مسائل مبتلابه عصر حاضر، تصریح کرد: نیازمند به روز شدن در ایمنی کار هستیم.

آقاجانی با اشاره به آثار مثبت همراهی جامعه کارگری و کارفرمایی به ویژه در بخش صیانت از نیروی کار و ایمنی، خاطرنشان کرد: شاهد پیشرفت های جدی در تولید و اشتغال و ایمنی خواهیم بود.

وی با بیان اینکه از همه حلقه های موثر در ایمنی شامل آموزش، نظارت، مسئولان ایمنی و برخورد قانونی استفاده خواهیم کرد، گفت: از پای کار بودن تشکلات مرتبط با ایمنی در استان قدردانی می کنیم.

مدیرکل تعاون گیلان برخورد با کارفرمایان متخلف به ویژه در کارگاه های پر خطر را در کنار بازرسی و نظارت و آموزش، یک امر لازم دانست و بیان کرد: اگر ایمنی کار رعایت نشود، اولین آسیب برای تولیدکننده است و لذا نیازمند تبیین و نشر فرهنگ ایمنی کار در میان تولیدکنندگان نیز هستیم، زیرا صیانت از نیروی کار، صیانت از تولید را به دنبال دارد.

آقاجانی نیمی از حوادث ناشی از کار را مربوط به حوزه ساختمان دانست و ادامه داد: حدود نیمی از فوتی های ناشی از کار نیز در کارگاه های ساختمانی رخ می دهد و لذا تمرکز اول بازرسان کار براساس ارزیابی ریسک، در حوزه ساختمان بوده است که این از سیاست های اداره کل بازرسی کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز می باشد.

وی با بیان اینکه نظارت بر کارگاه های ساختمانی توسط بازرس ویژه و تخصصی انجام می شود تا حوادث را کاهش دهیم، گفت: بیشترین آمار برخورد با کارفرمایان متخلف در کارگاه های پرخطر مربوط به کارگاه های ساختمانی است؛ در واقع هم کمیت و هم شدت حوادث در کارگاه ساختمانی بالاست و این یعنی کارگاه های ساختمانی دارای بالاترین ریسک حوادث هستند.

مدیرکل تعاون گیلان اتصال حلقه های حوزه ایمنی را با حلقه ضمانت اجرایی عملی دانست و متذکر شد: در کنار آموزش و نظارت، از ابزارهای قانونی استفاده خواهیم کرد تا شاهد کاهش بیشتر حوادث ناشی از کار به ویژه در کارگاه های ساختمانی باشیم.

وی با بیان اینکه طبق قانون کار، هزینه های ایمنی در کارگاه های ساختمانی قبل از آغاز کار باید محاسبه شود، افزود: نیازمند صدور دستورالعمل ها و ایجاد فرایندهای کاری در دستگاه های متولی حوزه صنعت ساختمان و نظام مهندسی برای ایمنی هستیم. همچنین باید به طرف صنعتی سازی برویم، زیرا با صنعت ساختمان سازی سنتی و نا ایمن مواجه هستیم، اما صنعتی سازی می تواند حوادث را کاهش دهد.

آقاجانی صنعتی سازی را موجب افزایش سرعت کار و کاهش حوادث دانست و تصریح کرد: باید سواد ایمنی در کارگاه ها ارتقا پیدا کند و کارفرمایان با زبان ارزیابی و مدیریت ریسک آشنا شوند.

وی همچنین به کمبود فارغ التحصیلان ایمنی و درآمدهای غیر متناسب آنها اشاره کرد و گفت: موضوع ایمنی و سلامت فقط مادی نیست و حفظ جان انسان ها جنبه معنوی نیز دارد که باید مورد توجه قرار گیرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • دلایل ردصلاحیت روحانی علنی می‌شود/ سخنگوی حزب اعتدال و توسعه: رئیس دولت دوازدهم برای حفظ شأن شورای نگهبان این کار را می‌کند
  • مهلت ۱۰ روزه دادستان گالیکش برای ایمن‌سازی مسیر دسترسی به آبشار لوه/ مسیر دسترسی به آبشار مسدود شد
  • مهلت ۱۰ روزه دادستان گالیکش برای ایمن‌سازی مسیر دسترسی به آبشار لوه
  • انتقاد عضو حزب اعتدال و توسعه از شورای نگهبان
  • سازمان نظام مهندسی بازوی تخصصی راه وشهرسازی آذربایجان غربی
  • ساختمان‌های بحرانی منطقه ۱۲ تهران به‌زودی تعیین تکلیف می‌شود
  • رنگارنگ‌ترین محله‌های شهری جهان
  • رونمایی از ماکت عمارت تاریخی پست گیلان در شهرداری رشت
  • کاهش ۳ درصدی حوادث منجر به فوت در استان اصفهان/ ۵۰ درصد فوتی‌های کشور مربوط به بخش ساختمان
  • نیمی از حوادث فوتی کار در کارگاه های ساختمانی است